Српски намаз

Сећајући се руралног начина живота наших предака и покушавајући да оживимо њихову директну везу са природом, пожелели смо да направимо производ чији су елементи у потпуности присутни у нашим крајевима. Српска традиционална култура тројства поново је нашла свој израз у нашем намазу, оличена у укрштају багремовог меда, органског сунцокретовог путера и ораха.

Мед самониклог багрема, сунцокрет као благовеститељ извора живота и орах као цар међу орашастим плодовима, у потпуности симболизују жељу за спајањем елемената који су дати на овом нашем благородном подручју.

Састав:

Багремов мед је посебно лековита врста меда. Међу љубитељима најважнијег пчелињег производа који имају проблема са алергијама, он представља прави бисер из шкољке. Када се половином пролећа беле цвасти проспу по пространим багремовим шумама, сав ваздух се напуни пријатним мирисом који дозове громко зујање пчела. Из тог сусрета рађа се бистар, готово провидан мед ненаметљивог укуса, који садржи више од 300 за организам лако ресорбујућих материја, међу којима су минерали, витамини, есенцијалне аминокиселине, биљни антибиотици, фитохормони. Он јача имуни систем и поседује антимикробна, антимикотична, антиоксидативна, антианемична и антисклеротична својства. Утиче такође и на формирање црвених и белих крвних зрнаца.
(Назад на остале састојке)

Органски сунцокретов путер садржи у себи млевене и благо печене семенке сунцокрета. Овај веома укусан путер има изузетне нутритивне вредности. Поред незасићених масних киселина ( омега-6 и 9 ) , изузетно је богат извор витамина Е, као и минерала као што су: гвожђе, магнезијум, манган, фосфор и бакар. Све ове побројане предиспозиције омогућавају му да се са равноправних позиција супростави кардио-васкуларним обољењима, лошем холестеролу и свим облицима тровања.
(Назад на остале састојке)

Орах садржи у себи велику количину омега-3 масних киселина и антиоксиданата. Од витамина су присутни А, Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Ц. Орах садржи и минерале: калијум, калцијум, фосфор, магнезијум, натријум, цинк, манган, селен и гвожђе. Побољшава рад мозга, отклања стрес, помаже код несанице, негује кожу, смањује упалне процесе, штити од дијабетеса, спречава рак дојке и простате и чува здравље срца.
(Назад на остале састојке)

Сливањем ових састојака у компактну целину, добили смо енергију живота која обилује витаминима, минералима и јако корисним незасићеним масним киселинама.

Cart
  • No products in the cart.