Rajska gastronomija: zdravi recepti

TESTENINA SA NAMAZOM SA PAPRIKOM

TESTENINA SA NAMAZOM SA PAPRIKOM

Onda kada pokušavate da uštedite vreme jer vas čeka neodložan posao, ili partija omiljene društvene
igre, nestrpljivi drugari u parku ili samo izležavanje uz najdražu knjigu – grabite svaku priliku da produžite
dan i tada sve svoje obaveze stavljate na čekanje.
Tada je potrebno i da sasvim brzo pripremite i zdrav i hranljiv obrok i bez odlaganja se vratite poslu ili
zabavi koja ne može da čeka.

Potrebni sastojci:

 1 mala glavica crnog luka
 3 lepa zrela paradajza
 1 štapić celera
 prstohvat soli
 dve kašike namaza sa paprikom
 300 g testenine po izboru

Priprema:

Na malo maslinovog ulja prodinstajte iseckan luk, štapić celera i oguljen paradajz. Dok se povrće dinsta,
po instrukcijama sa pakovanja, stavite testeninu da se kuva. Kada je povrće omekšalo, sklonite ga sa
vatre, dodajte malo soli i šoljicu vode u kojoj se testenina kuvala i izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte
2 kašike namaza sa paprikom, oceđenu testeninu, promešajte i servirajte.